Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Orgazmus

    , Autor: Barborela

    Dobry vecer, nemozem pri sexe s partnerom dosiahnut orgazmus. Ani ked ma robí rukou. Kde moze byt chyba. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Je viacero druhou orgazmov. Základné dva sú vaginálny a klitoridálny. Nepoznám ale informácie ani okolnosti, či už ste niekedy v minulosti orgazmus mali, od kedy máte tieto ťažkosti, či ste eventuálne s predchádzajúcim partnerom orgazmus dosiahli, aký typ orgazmu ste mali, ..., takže sa neviem bližšie objektívne vyjadriť. Niekedy môže byť problém aj s tzv. suchou pošvou, inokedy je to problém psychiky. Existuje množstvo lubrikačných krémov, gélov a pást, skúsiť môžete aj to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Po hysterektomii

    , Autor:

    Pan doktor, som pol roka po hysterektomii s odstanenim vaječnikov. Moj problem spočiva v tom, že už neviem dosiahnuť orgazmus. Chcela by som sa opytať, či nie je nejaka prirodna alternativa liečby, aby sa to aspoň trocha zlepšilo, Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, existujú rôzne voľnopredajné preparáty s fytoestrogénmi, prípadne rôzne lubrikačné gély, môžete ich vyskúšať.

  • Orgazmus a skrátený krčok ?

    , Autor: MariaAGeorg

    Dobrý deň, prehľadávala som už viacero článkov a stránok ohľadne tejto témy . Žiaľ nie veľmi úspešne.
    Moja otázka znie, doktor mi -výslovne-nezakázal sex ale ,,zabudla'' som sa spýtať.
    Som 27+3 tt , krčok skrátený na 3,5 cm, ak by som teraz nemohla mať sex - čo mi doktor ale nepovedal- Je nebezpečné praktikovať sex orálny ? Na noc mi 2 krát stvrdlo brucho ale pohyby som cítila - v trvaní asi 7 minút , viac nie, ide ..
    Tak ako to je s orgazmom ? - spôsobuje sťahy maternice a môže vyvolať predčasný pôrod alebo zmenu na krčku maternice ?

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, čo sa týka pohlavného styku, vplyv na tehotenstvo má hlavne ejakulát, ktorý obsahuje prostaglandíny, teda hormóny, ktoré majú úlohu pri dozrievaní krčka maternice. Dôležité je hlavne to, či je prítomný funneling, teda otváranie krčka zvnútra, aká je funkčná dĺžka krčka. Ak Vám nebol pohlavný styk zakázaný, môžete ho praktizovať. Orálny sex vplyv na tehotenstvo nemá.

  • Napetie v podbrusku nepolavuje

    , Autor: JPP

    Zacnem tym, ze mam 30 rokov, 2 synov (4rocny a 4mesacny, prvy porod hrozny, druhy ok) a doteraz som nikdy nemala orgazmus so ziadnym sex. partnerom. Uzivala som si sex samotny, ale aj ked sa moj sucasny partner snazil, ked uz sa mi zdalo, "ze sa idem pocikat" , ze uz sa to neda vydrzat,zadrzala som to a vzdy ukoncila. Nikdy som ani neholdovala tomu, ze by som sama masturbovala, nic mi to v podstate neprinasalo, ani som sa nedorobila. Teraz som vsak skusila vibrator (normalna velkost nic extra) pri masturbacii a drazdenie klitorisu a ked uz to neslo vydrzat nezadrzala som a vystrekla. V podstate to anj nebolo pricinenim vibratora, ale drazdenim klitorisu (vnutorny bod g som viac menej vobec necitila, co viac menej nikdy necitim). Nemala som ziaden pocit uvolnenja, explozie, proste neviem ako popisat orgazmus, lebo som ziadny nezazila nikdy, proste som len vystrekla a tym polavil aj ten momentalny pocit na nevydrzanie, ze sa pocikam. V podstate okrem toho, ze som vystrekla nedoslo k nijakemu uvolneniu sexualneho napatia, ktore ostalo a pretrvava uz 3 dni bez ustania, napriek tomu, ze som opat opakovane masrurbovala s vystrekom mnoho krat v nadeji, ze to uz prejde. Som velmi frustrovana, lebo nijako nedokazem uvolnit to sexualne napatie v podbrusku. V podstate stale mam pocit, ze sa idem pocikat, nadrzanost neustupuje, cele podbrusko mam citlive az kvazi je to ani nie bolestive, ale nepohodlne, rovnako celu posvu a vonkajsie rodidla a mam pocit, ze cim viac sa snazim si od toho odpomoct tym sa to len stupnuje. Nie je mozne, ze by som to riesila sexom s muzom, lebo este dost dlho bude v zahranico, no takto fungovat nemozem a nedokazem, pretoze jedine na co sa sustredim je to az neprijemne napatie v podbrusku, ltore neprestava, ci sedim, lezim, stojim, spim, ci robim nieco, ani pri fyzickej namahe, proste vobec. Co to moze byt a hlavne ako sa toho zbavit prosim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na sexuológa. Každá žena prežíva orgazmus rôzne. Niektoré ženy orgazmus dosiahnuť nevedia, niektoré majú iba klitoridálny orgazmus, niektoré iba vaginálny, niektoré aj aj. Podľa opisu si myslím, že ste orgazmus dosiahli. Niekedy sa žena nevie uspokojiť po dosiahnutí klitoridálneho orgazmu, ale musí dosiahnuť vaginálny orgazmus. Neviem sa Vám k tomu viac vyjadriť.

  • Pálenie v pošve

    , Autor: Sisi2212

    Dobrý deň, pán doktor, čím môže byť spôsobené pálenie v pošve, ktoré sa vyskytuje po orgazme? je jedno, či bol orgazmus dosiahnutý v rámci styku alebo orálneho sexu alebo inej formy uspokojenia, jednoducho po orgazme sa mi zvykne objaviť toto pálenie v pošve, ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možných príčin je viacero. Môže sa jednať o podráždenú sliznicu pošvy v oblasti močovej rúry. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam návštevu obvodného gynekológa, ktorý Vám urobí kultivačné vyšetrenie pošvy a moču. Je vhodné uvažovať aj nad vyšetrením moču a ejakulátu partnera.

  • Orgazmus doplnenie otazky

    , Autor: Barborela

    Dobre rano, mam 28 rokov, pred 4 mesiacmi som prisla o panenstvo. Zatial som este nemala orgazmus, ani s bývalým partnerom ani so súčasným. Suchu posvu nemam, priatel ma vzrušuje, lubim ho, tak tam problem nie je. Necitim ani ze je vo mne. Nepomaha ani zmena polohy ani ked ma robi rukou. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, každá pošva je individuálna, ťažko sa takto vyjadriť a poradiť. Skúsila ste masturbovať ? Mala ste pri tom orgazmus ? Niektoré ženy majú iba tzv. clitoridálny orgazmus a vaginálny styk ich neuspokojí. Vhodná by bola eventuálne aj konzultácia sexuológa.