Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,307 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Napetie v podbrusku nepolavuje

    , Autor: JPP

    Zacnem tym, ze mam 30 rokov, 2 synov (4rocny a 4mesacny, prvy porod hrozny, druhy ok) a doteraz som nikdy nemala orgazmus so ziadnym sex. partnerom. Uzivala som si sex samotny, ale aj ked sa moj sucasny partner snazil, ked uz sa mi zdalo, "ze sa idem pocikat" , ze uz sa to neda vydrzat,zadrzala som to a vzdy ukoncila. Nikdy som ani neholdovala tomu, ze by som sama masturbovala, nic mi to v podstate neprinasalo, ani som sa nedorobila. Teraz som vsak skusila vibrator (normalna velkost nic extra) pri masturbacii a drazdenie klitorisu a ked uz to neslo vydrzat nezadrzala som a vystrekla. V podstate to anj nebolo pricinenim vibratora, ale drazdenim klitorisu (vnutorny bod g som viac menej vobec necitila, co viac menej nikdy necitim). Nemala som ziaden pocit uvolnenja, explozie, proste neviem ako popisat orgazmus, lebo som ziadny nezazila nikdy, proste som len vystrekla a tym polavil aj ten momentalny pocit na nevydrzanie, ze sa pocikam. V podstate okrem toho, ze som vystrekla nedoslo k nijakemu uvolneniu sexualneho napatia, ktore ostalo a pretrvava uz 3 dni bez ustania, napriek tomu, ze som opat opakovane masrurbovala s vystrekom mnoho krat v nadeji, ze to uz prejde. Som velmi frustrovana, lebo nijako nedokazem uvolnit to sexualne napatie v podbrusku. V podstate stale mam pocit, ze sa idem pocikat, nadrzanost neustupuje, cele podbrusko mam citlive az kvazi je to ani nie bolestive, ale nepohodlne, rovnako celu posvu a vonkajsie rodidla a mam pocit, ze cim viac sa snazim si od toho odpomoct tym sa to len stupnuje. Nie je mozne, ze by som to riesila sexom s muzom, lebo este dost dlho bude v zahranico, no takto fungovat nemozem a nedokazem, pretoze jedine na co sa sustredim je to az neprijemne napatie v podbrusku, ltore neprestava, ci sedim, lezim, stojim, spim, ci robim nieco, ani pri fyzickej namahe, proste vobec. Co to moze byt a hlavne ako sa toho zbavit prosim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na sexuológa. Každá žena prežíva orgazmus rôzne. Niektoré ženy orgazmus dosiahnuť nevedia, niektoré majú iba klitoridálny orgazmus, niektoré iba vaginálny, niektoré aj aj. Podľa opisu si myslím, že ste orgazmus dosiahli. Niekedy sa žena nevie uspokojiť po dosiahnutí klitoridálneho orgazmu, ale musí dosiahnuť vaginálny orgazmus. Neviem sa Vám k tomu viac vyjadriť.