Voňavé hviezdičky
foto: istockphoto.com
Pre 4 až 6 osôb.
Suroviny
- 300 g mandlí
- 3 bielka
- 250 g práškového cukru
- 1 KL mletej škorice
- 2 rozdrvené klinčeky
- tuk na potretie plechu
Postup
Ošúpané mandle pomelieme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a našľaháme do neho cukor, škoricu a klinčeky. Zo snehovej masy odložíme 1/3 na potretie hviezdičiek. Potom postupne do masy primiešame pomleté mandle. Cesto dáme na dve hodiny do chladničky. Na dosku si dáme práškový cukor, cesto rozvaľkáme a vykrajujeme hviezdičky, ktoré kladieme na vymastený plech. Potrieme odloženým snehom a necháme štyri hodiny sušiť v rúre pri teplote 150 °C.