Banánový chlieb

Marika Koscelníková | 21. apríl 2020
Banánový chlieb

Skvelá pochúťka.

Suroviny

  • 2 - 3 banány
  • hrnček rozmixovaných vločiek (ovsených, pohánkových alebo iných)
  • 1 vajíčko
  • 1 balíček kypriaceho prášku bez fosfátov
  • škoricu /kúsky kvalitnej horkej čokolády

Postup

Najskôr rozmixujeme vločky. V miske si zrelé banány roztlačíme vidličkou. Banány zmiešame s vajíčkom, kypriacim práškom a škoricou.

Pridáme vločky a zmes poriadne premiešame. Podľa chuti môžeme do cesta pridať napríklad kúsky kvalitnej horkej čokolády či čerstvé ovocie (s čučoriedkami chutí famózne).

Zmes nalejeme do zapekacej nádoby a necháme piecť pri 175 stupňoch zhruba hodinku. 

Fotogaléria