Mrazená tortička z čokolády a kokosu

mary | 28. máj 2018
Mrazená tortička z čokolády a kokosu

Chutné, sladké osvieženie na horúce dni.

Suroviny

Brownie:

  • 200 g tmavej čokolády (60 % kakaa),
  • 90 g masla,
  • 3 vajcia,
  • 180 g trstinového cukru,
  • 45 g hladkej múky,
  • 15 g kakaa,
  • štipka soli

Na ozdobu:

Postup

1.    Rúru si predhrejte na  na 160 °C. Formu 20 × 30 cm vymažte maslom.
2.    Nasekanú čokoládu a nakrájané maslo dajte do misy a nad parou miešajte, až kým sa čokoláda rozpustí.
3.   Vajcia a cukor našľahajte do peny. Potom do nej vmiešajte čokoládovú zmes. Múku, kakao a soľ preosejte cez sitko a primiešajte.
4.    Cesto vylejte do formy.  Vložte ho do vyhriatej rúry a pečte 30 minut. Potom nechajte vychladnúť.
5.    Z vychladnutého brownie vykrojte 6 väčších krúžkov ako podklad pre zmrzlinu a 6 malých krúžkouv na ozdobu. Zvyšok rozdrobte, vytvorte z neho guličky obalené v strúhanom kokose.
6.    Zo zmrzliny Carte d´Or Coco Choco Parfait vykrojte 6 porcií a každú položte na krúžok brownie na tanier. Menší krúžok postavte vedľa a ozdobte úlomkom čokolády. Na dozdobenie taniera použite kokosovú guličku.

Fotogaléria