Mrazená tortička z čokolády a kokosu
Chutné, sladké osvieženie na horúce dni.
Suroviny
Brownie:
- 200 g tmavej čokolády (60 % kakaa),
- 90 g masla,
- 3 vajcia,
- 180 g trstinového cukru,
- 45 g hladkej múky,
- 15 g kakaa,
- štipka soli
Na ozdobu:
- 1 balenie zmrzliny Carte d´Or Coco Choco Parfait,
- 40 g tmavej čokolády,
- strúhaný kokos
Postup
1. Rúru si predhrejte na na 160 °C. Formu 20 × 30 cm vymažte maslom.
2. Nasekanú čokoládu a nakrájané maslo dajte do misy a nad parou miešajte, až kým sa čokoláda rozpustí.
3. Vajcia a cukor našľahajte do peny. Potom do nej vmiešajte čokoládovú zmes. Múku, kakao a soľ preosejte cez sitko a primiešajte.
4. Cesto vylejte do formy. Vložte ho do vyhriatej rúry a pečte 30 minut. Potom nechajte vychladnúť.
5. Z vychladnutého brownie vykrojte 6 väčších krúžkov ako podklad pre zmrzlinu a 6 malých krúžkouv na ozdobu. Zvyšok rozdrobte, vytvorte z neho guličky obalené v strúhanom kokose.
6. Zo zmrzliny Carte d´Or Coco Choco Parfait vykrojte 6 porcií a každú položte na krúžok brownie na tanier. Menší krúžok postavte vedľa a ozdobte úlomkom čokolády. Na dozdobenie taniera použite kokosovú guličku.