Cícerové cookies

Redakcia | 8. apríl 2021
Cícerové cookies

(12+ m)

Suroviny

  • 200 g cíceru (v suchom stave)
  • 1/2 šálky arašidového masla (alebo kravského)
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 1/2 šálky jemných ovsených vločiek

Postup

Cícer namočíme cez noc, zlejeme a uvaríme v neosolenej vode domäkka. Na recept môžeme použiť aj cícer v konzerve. Postačí 1 konzerva a pred použitím ho dobre premyjeme. V mixéri zmiešame cícer, arašidové maslo (alebo obyčajné) a kypriaci prášok na hladkú hmotu. Preložíme ju do misky, primiešame hrozienka a ovsené vločky. Časť zmesi si môžeme aj zamraziť a upiecť neskôr. Zo zmesi formujeme menšie guľôčky, ktoré roztlačíme na plechu do tvaru placky. Pečieme 10 – 15 minút vo vyhriatej rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C. Keksíky môžeme skladovať v chladničke 1 týždeň alebo si ich môžeme aj zamraziť.