Špaldové pečené šišky
foto: istockphoto.com
Tradičné šišky trochu inak.
Suroviny
- 500 g špaldovej hladkej múky
- 250 ml mlieka
- dva žĺtky
- 40 g trstinového cukru
- 50 g masla, štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- lekvár
- droždie
Postup
Všetky suroviny dobre premiešame, vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Na polovicu koliesok dáme lekvár, druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme asi 12 až 15 minút pri 180 až 200°C. Po upečení šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.