VEGAN Cheesecake s lesným ovocím
Tento koláčik je vegan dobrôtka. V rámci experimentov v kuchyni sa ho však oplatí vyskúšať.
Suroviny
Cesto:
- 250g múka špaldová hladká celozrnná,
- 80g cukor práškový,
- 160g tuk (alsan),
- 1 ČL škorica,
- vanilkový lusk
Plnka:
- 400g silken (jemné, krémové) tofu,
- 50-100g trstinový cukor podľa chuti,
- 3 PL kukuričný škrob,
- 60 ml rastlinné mlieko,
- šťava z polovice citrónu,
- štipka soli
Na vrch:
- kompót lesné ovocie,
- 2-3 PL škrob kukuričný,
- 2,5 PL cukor trstinový,
- 500 ml šťavy
Postup
1. Z cukru, alsanu, múky, vanilkového lusku a škorice si vypracujeme cesto. Cesto potom vtlačíme rukami do okrúhlej tortovej formy a odložíme do chladničky, pokým spracujeme plnku.
2. V dobrom mixéri si zmixujeme na hladkú hmotu silken tofu, cukor podľa chuti, škrob, mlieko, šťavu a soľ.
Do formy s cestom vylejeme plnku a koláč dáme do predhriatej rúry piecť na približne 35 minút pri teplote 180˚ C. Hotový koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť. Kompót si zlejeme, šťavu si odložíme do misky bokom, ak máme málo šťavy dolejeme vodou, ale potom treba ešte docukriť.
Ovocie poukladáme na cheesecake a zatiaľ si z kompótovej šťavy a škrobu pripravíme puding.
3. Po lyžičkách dávame puding na cheesecake, Puding necháme stuhnúť, pokojne aj do druhého dňa