VEGAN Cheesecake s lesným ovocím

mary | 18. apríl 2018
VEGAN Cheesecake s lesným ovocím

Tento koláčik je vegan dobrôtka. V rámci experimentov v kuchyni sa ho však oplatí vyskúšať.

Suroviny

Cesto:

  • 250g múka špaldová hladká celozrnná,
  • 80g cukor práškový,
  • 160g tuk (alsan),
  • 1 ČL škorica,
  • vanilkový lusk

Plnka:

  • 400g silken (jemné, krémové) tofu,
  • 50-100g trstinový cukor podľa chuti,
  • 3 PL kukuričný škrob,
  • 60 ml rastlinné mlieko,
  • šťava z polovice citrónu,
  • štipka soli

 Na vrch:  

  • kompót lesné ovocie,
  • 2-3 PL škrob kukuričný,
  • 2,5 PL cukor trstinový,
  • 500 ml šťavy

Postup

1. Z cukru, alsanu, múky, vanilkového lusku a škorice si vypracujeme cesto. Cesto potom vtlačíme rukami do okrúhlej tortovej formy a odložíme do chladničky, pokým spracujeme plnku.

2. V dobrom mixéri si zmixujeme na hladkú hmotu silken tofu, cukor podľa chuti,  škrob, mlieko, šťavu a soľ.

Do formy s cestom vylejeme plnku a koláč dáme do predhriatej rúry piecť na približne 35 minút pri teplote 180˚ C. Hotový koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť. Kompót si zlejeme, šťavu si odložíme do misky bokom, ak máme málo šťavy dolejeme vodou, ale potom treba ešte docukriť.

Ovocie poukladáme na cheesecake a zatiaľ si z kompótovej šťavy a škrobu pripravíme puding.

3. Po lyžičkách dávame puding na cheesecake, Puding necháme stuhnúť, pokojne aj do druhého dňa

Fotogaléria