Veľkonočný veniec

Veľkonočný veniec

11.4.2017 v kategórii Sladké koláče, dezerty , autor Twiggy foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

...pre malých šibačov

Suroviny

4 vajcia
1 vanilínový cukor
150 g práškového cukru
100 g maizeny
100 g polohrubej múky
1 PL kypriaceho prášku do pečiva
125 g strúhaného kokosu
200 g Palmarinu

Poleva: 2 PL marhuľového džemu, 2 PL vody, 40 g strúhaného kokosu, 50 g čokolády na varenie, 20 g Cery

Postup

Celé vajcia vyšľaháme, pridáme práškový a vanilínový cukor a ďalej šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme múku zmiešanú s maizenou, kypriacim práškom a kokosom a zľahka premiešame. Potom postupne vmiešame rozpustený Palmarin. Cesto vlejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi hodinu. Upečený veniec necháme vychladnúť a potom ho potrieme rozpusteným džemom, posypeme kokosom a ozdobíme čokoládou.

Poleva: Džem zriedime prevarenou vodou, čokoládu rozpustíme s tukom.

Fotogaléria

Komentáre