Jablková domáca nutela

Redakcia | 25. september 2024
Jablková domáca nutela

Môžete použiť aj slivky.

Suroviny

  • 3 kg očistených jabĺk
  • 500 g cukru
  • 100 g kakaa
  • 120 gramov čokolády (ideálne horkej)
  • 1 vanilkový cukor
  • (voliteľné) 2 balíčky čokoládového pudingu na zahustenie
  • (voliteľné) hrsť mletých lieskovcov

Postup

  • Očistené jablká nakrájajte a vložte do hrnca. Varte na miernom ohni, kým nezmäknú, čo zvyčajne trvá približne 30-40 minút.
  • Keď sú jablká mäkké, rozmixujte ich na hladkú zmes.
  • Do zmesi pridajte cukor, vanilkový cukor a kakao. Ak preferujete hustejšiu konzistenciu, pridajte aj čokoládový pudingový prášok. 
  • Nechajte variť ďalších 15-20 minút, pravidelne miešajte, aby sa zmes nepripálila.
  • Hotovú zmes plňte do pohárov a sterilizujte asi 20 minút.