Jablková domáca nutela
foto: istockphoto.com
Môžete použiť aj slivky.
Suroviny
- 3 kg očistených jabĺk
- 500 g cukru
- 100 g kakaa
- 120 gramov čokolády (ideálne horkej)
- 1 vanilkový cukor
- (voliteľné) 2 balíčky čokoládového pudingu na zahustenie
- (voliteľné) hrsť mletých lieskovcov
Postup
- Očistené jablká nakrájajte a vložte do hrnca. Varte na miernom ohni, kým nezmäknú, čo zvyčajne trvá približne 30-40 minút.
- Keď sú jablká mäkké, rozmixujte ich na hladkú zmes.
- Do zmesi pridajte cukor, vanilkový cukor a kakao. Ak preferujete hustejšiu konzistenciu, pridajte aj čokoládový pudingový prášok.
- Nechajte variť ďalších 15-20 minút, pravidelne miešajte, aby sa zmes nepripálila.
- Hotovú zmes plňte do pohárov a sterilizujte asi 20 minút.