Cuketová bábovka
Hrnčekový fajnový koláčik, ktoré poteší mlstné jazýčky.
Suroviny
2 hrnčeky polohrubej múky
2 KL kypriaceho prášku
1 KL soli
4 PL kakaa
3 vajíčka
rozpustené maslo
pol hrnčeka hnedého cukru
vanilkový cukor/ môže byť aj struk
limetky
3 ks menšia cuketa
1/2 hrnčeka nasekaných mandlí, alebo iných orieškov
150 g kvalitnej čokolády
Postup
Rúru nahrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cukety nastrúhame na jemno. Mandle alebo oriešky nasekáme.
Vo veľkej miske zmiešame cukor a nastrúhanú kôru z dvoch limetiek. Pridáme rozpustené maslo, vajcia, vanilku a dobre spolu vyšľaháme. Do tejto zmesi potom pridáme nasekané mandle a nastrúhanú cuketu, ktorú sme vytlačili od prebytočnej šťavy.
Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom, soľou a preosejeme do cuketovej zmesi. Pečieme zhruba 40 minút.
Ozdobíme rozpustenou čokoládou.