Cuketová bábovka

Redakcia | 23. júl 2019
Cuketová bábovka

Hrnčekový fajnový koláčik, ktoré poteší mlstné jazýčky.

Suroviny

  • 2 hrnčeky polohrubej múky

  • 2 KL kypriaceho prášku

  • 1 KL soli

  • 4 PL kakaa

  • 3 vajíčka

  • rozpustené maslo

  • pol hrnčeka hnedého cukru

  • vanilkový cukor/ môže byť aj struk

  • limetky

  • 3 ks menšia cuketa

  • 1/2 hrnčeka nasekaných mandlí, alebo iných orieškov 

  • 150 g kvalitnej čokolády 

Postup

Rúru nahrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.  Cukety nastrúhame na jemno. Mandle alebo orišky nasekáme.

Vo veľkej miske zmiešame cukor a nastrúhanú kôru z dvoch limetiek. Pridáme rozpustené maslo, vajcia, vanilku a dobre spolu vyšľaháme. Do tejto zmesi potom pridáme nasekané mandle a nastrúhanú cuketu

Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom, soľou a preosejeme do cuketovej zmesi. Pečieme zhruba 40 minút.

Ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Fotogaléria