Hroznový koláč

oli26 | 28. november 2017
Hroznový koláč

Zaujímavý a trošku atypický hroznový koláč.

Suroviny

  • 200 g tmavého hrozna,
  • 150 ml dezertného vína
  • 100 g masla
  • 100 ml olivového oleja
  • 200 g hnedého cukru
  • 250 g hladkej múky
  • 2 KL kypriaceho prášku
  • postrúhanú citrónovú kôru z dvoch citrónov
  • tuk na vymazanie formy, múka na vysypanie formy

Postup

Hrozno umyte, dezertné víno prevarte a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí ho zmiešajte s olivovým olejom. Rúru vyhrejte na 180 °C. Tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny a postupne pridajte vajcia. Vmiešajte citrónovú kôru, prisypte múku zmiešanú s kypriacim práškom a pridajte olej s vínom. Všetko spolu dobre vymiešajte. Cesto rozotrite do tortovej formy. Navrch rovnomerne poukladajte hrozno. Vo vyhriatej rúre pečte 40 minút.