Koláč s cviklou

Marika | 30. november 2017
Koláč s cviklou

Pochutíte si a zamaškrtíte zdravo.

Suroviny

  • 300 g cvikly,
  • 5 vajec,
  • štipka soli,
  • 150 g hnedého cukru,
  • 1 PL umu,
  • 100 g hladkej múky,
  • 1/2 vrecka kypriaceho prášku,
  • 30 g kakaa,
  • 200 g mletých mandlí

Postup

Cviklu olúpte a najemno nastrúhajte. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý odložte na chladné miesto.  Vo väčšej mise vymiešajte žĺtky s cukrom, štipkou soli a umom do nadýchanej peny. V ďalšej miske zmiešajte múku s kypriacim práškom a kakaom. K žĺtkovej pene pridajte sneh a nakoniec múčnu zmes. Krátko premiešajte, pridajte mleté mandle a nastrúhanú cviklu. Všetko dôkladne premiešajte. Plech vysteľte papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 180 °C. Cesto rovnomerne rozotrite do pripraveného plechu, vložte do vyhriatej rúry a pečte 40 až 50 minút.

Upečený koláč nechajte vychladnúť a ozdobte podľa vlastnej chuti a fantázie.

 

Fotogaléria