Medové semifreddo s levanduľou

Redakcia | 9. august 2019
Medové semifreddo s levanduľou

Lahodná a voňavá „polozmrzlina“.

Suroviny

  • 250 ml smotany na šľahanie (min. 33 % tuku)
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 4 PL medu
  • 1 PL sušených levanduľových kvetov
  • 3 žĺtky
  • 50 g trstinového cukru

Postup

Do mlieka dajte med a kvety, zohrejte na bod varu a nechajte lúhovať 15 – 30 minút. Vyšľahajte si žĺtky s cukrom do nadýchanej peny. Mlieko s levanduľou sceďte, kvety si odložte nabok, pridajte smotanu a opäť priveďte k varu. Horúce mlieko so smotanou pridávajte po troškách, za stáleho miešania, k našľahaným žĺtkom. Túto zmes opäť prelejte do hrnca a na miernom plameni za neustáleho miešania varte do zhustnutia. Trvá to asi 5 minút. Do hotovej zmesi pridajte kvety levandule, ktoré ste použili predtým, zmes nalejte do vypláchnutých silikónových formičiek a dajte zamraziť.

 

Fotogaléria