Cuketový perník

Redakcia | 23. júl 2019
Cuketový perník

Využiť cuketu je pomerne jednoduchá záležitosť. Tento koláčik je toho dôkazom.

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 3/4 šálky cukru (alebo medu, či iného sladidla) 
  • 1 prášok do perníka
  • 2 vajcia
  • 2 šálky nastrúhanej cukety
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky oleja (alebo roztopeného masla)
  • 50 g posekanej čokolády
  • štipka mletej škorice
  • 2 lyžice kakaa
  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • džem

Postup

V miske si zmiešame zvlášť suché prísady s nasekanou čokoládou a v druhej cuketu,vajcia,mlieko a olej.Všetko spolu premiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 30-40 minút.

Po upečení  ešte za tepla natrieme džemom. Čokoládu rozpustíme a ozdobíme koláčik. 

Fotogaléria