Mrkvový rez
foto: istockphoto.com
Zdravšia verzia koláčika pre 4 osoby.
Suroviny
- 200 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 100 ml oleja
- 500 g mrkvy
- 400 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok, šťava a kôra z citróna
- marhuľový džem, čokoládová poleva
Postup
Žĺtky, cukor a olej vymiešame do penista. Mrkvu očistíme, najemno postrúhame a pridáme k žĺtkom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, múku premiešame s práškom do pečiva a oboje striedavo vmiešame do cesta. Pridáme šťavu a kôru z pol citróna a cesto dohladka vymiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry, upečené necháme vychladnúť. Potom koláč potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou. Alebo iba posypeme práškovým cukrom.