Ovsené sušienky
Bielkoviny ovsa sa svojím zložením približujú zloženiu ideálneho proteínu, ktorý je nevyhnutný pre stavbu a výživu svalov.
Suroviny
- 100 g kukuričných lupienkov
- 1 hrsť hrozienok
- 240 g bieleho jogurtu
- 1 hrsť slnečnicových semienok
- 100 g hnedého cukru
- 3 KL kypriaceho prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 50 g strúhaného kokosu
- 1 hrsť sezamových semienok
- 1 hrsť mandlí
- 250 g ovsených vločiek
- 1 PL mletej škorice
Postup
Rozdrvíme kukuričné lupienky a ovsené vločky. Všetko nasypeme do veľkej misy, pridáme slnečnicové a sezamové semienka, pokrájané hrozienka, strúhaný kokos, sekané mandle, prášok do pečiva, škoricu a cukor. Všetko dobre premiešame. Do misy prilejeme jogurt a rozbijeme vajcia. Všetko opäť poriadne premiešame, mala by nám vzniknúť lepivá zmes. Môžeme pridať aj akékoľvek ďalšie suroviny, napríklad tekvicové semienka, čokoládu, sušené ovocie, orechy, postrúhané jablko alebo med. Na plech s papierom na pečenie kladieme lyžicou malé kôpky, ktoré upravíme do tvaru sušienok. Môžeme ukladať pokojne aj vedľa seba, držia tvar. Cesto nám vyjde zhruba na 50 ovsených sušienok. Pečieme pri 180 °C asi 10 minút dozlatista.