Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

20.12.2017 v kategórii Sladké koláče, dezerty , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Výborný ryžový nákyp

Suroviny

  • 300 g ryže
  • 1 l mlieka
  • 125 g masla
  • 150 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 žĺtky
  • 100 g hrozienok
  • maslo na potretie, 2 PL strúhanky, štipka soli

Postup

Mlieko dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme umytú ryžu a štipku soli. Varíme domäkka tak, aby sa odparilo všetko mlieko. V miske vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtky a spolu miešame do peny. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť, potom ju zmiešame s vymiešaným maslom a pridáme hrozienka. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Ryžovú zmes vylejeme do zapekacej misy. Zapekáme 30 minút na 180 °C. Podávame teplé s ovocím alebo ovocným kompótom.

Komentáre