NEPEČENÝ čerešňový cheesecake
Osviežujúci a naozaj dobrý koláčik. Vyskúšajte.
Suroviny
CESTO:
- 200 g BEBE sušienky,
- 125 g masla,
- 2 lyžice čerešňovej šťavy.
Náplň:
- 350 g mäkký tvaroh alebo mascarpone,
- 500 ml smotana na šľahanie,
- 15 g želatína,
- 10 lyžíc studená voda,
- 2-3 lyžice citrónová šťava, 1 ks citrón (kôra),
- 200 g práškový cukor.
POLEVA: - 500 g čerešňový kompót,
- 5-6 lyžíc kr. cukor,
- 15 g želatína,
- 10 lyžíc studená voda.
Postup
V miske si rozdrvíme sušienky a polejeme ich roztopeným maslom. Dôkladne premiešame a pridáme ešte čerešňovú šťavu. Takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy a odložíme do chladničky.
KRÉM. Tvaroh alebo mascarpone si zmiešame s cukrom. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku a zmiešame s tvarohom. Želatínu si rozrobíme vo vode a primiešame k šľahačkové hmote. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a dôkladne premiešame. Navrstvíme na sušienkový základ a dáme do chladničky.
POLEVA: Kompót s cukrom dáme ohriať v hrnci na oheň a pripravíme si želatínu (rozrobíme ju vo vode a pridáme ju ku kompótu). Dôkladne premiešame a navrstvíme na vychladený šľahačkový krém.
Dáme do chladničky stuhnúť a podávame.