NEPEČENÝ čerešňový cheesecake

mary | 6. jún 2018
NEPEČENÝ čerešňový cheesecake

Osviežujúci a naozaj dobrý koláčik. Vyskúšajte.

Suroviny

CESTO: 

  • 200 g BEBE sušienky,
  • 125 g masla,
  • 2 lyžice čerešňovej šťavy.

Náplň:

  • 350 g mäkký tvaroh alebo mascarpone,
  • 500 ml smotana na šľahanie,
  • 15 g želatína,
  • 10 lyžíc studená voda,
  • 2-3 lyžice citrónová šťava, 1 ks citrón (kôra),
  • 200 g práškový cukor.

    POLEVA: 
  • 500 g čerešňový kompót,
  • 5-6 lyžíc kr. cukor,
  • 15 g želatína,
  • 10 lyžíc studená voda.

Postup

V miske si rozdrvíme sušienky a polejeme ich roztopeným maslom. Dôkladne premiešame a pridáme ešte čerešňovú šťavu. Takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy a odložíme do chladničky.

KRÉM. Tvaroh alebo mascarpone si zmiešame s cukrom. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku a zmiešame s tvarohom. Želatínu si rozrobíme vo vode a primiešame k šľahačkové hmote. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a dôkladne premiešame. Navrstvíme na sušienkový základ a dáme do chladničky.

POLEVA: Kompót s cukrom dáme ohriať v hrnci na oheň a pripravíme si želatínu (rozrobíme ju vo vode a pridáme ju ku kompótu). Dôkladne premiešame a navrstvíme na vychladený šľahačkový krém.

Dáme do chladničky stuhnúť a podávame.

Fotogaléria