Makovo-čerešňový koláčik
foto: istockphoto.com
Mak a čerešne, to je kombinácia, ktorá chutí vždy!
Suroviny
Na cesto:
- 3 šálky ovsených vločiek
- 1,5 šálky mlieka (môže byť aj rastlinné)
- kôra z jedného citróna
- 30 g vanilkového cukru, alebo extraktu z vanilky
- 1,5 šálky mletého maku
- 2 polievkové lyžice medu, alebo cukru
Na plnku:
- 3 lyžice hrudkového tvarohu
- 3 lyžice jemného tvarohu
- 1,5 šálky čerešní (vykôstkovaných)
- med alebo cukor podľa chuti
Postup
Ovsené vločky zalejeme vodou a mliekom. Necháme cca 30 minút odpočívať a pridáme med, vanilkový cukor, alebo vanilku, nastrúhanú kôru z citróna, mak a všetko premiešame.
V druhej miske zmiešame tvaroh s medom. Formu vymastíme maslom a vylejeme do nej polovicu vločkovej zmesi,pridáme čerešne, na to tvarohovú masu a ako poslednú vrstvu pridáme druhú polovicu vločkovej zmesi.
Vložíme na 45 minút do rúry na 180 stupňov Celzia a po vychladnutí nakrájame.