Makovo-čerešňový koláčik

mary | 6. jún 2018
Makovo-čerešňový koláčik

Mak a čerešne, to je kombinácia, ktorá chutí vždy!

Suroviny

Na cesto:

  • 3 šálky ovsených vločiek
  • 1,5 šálky mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • kôra z jedného citróna
  • 30 g vanilkového cukru, alebo extraktu z vanilky
  • 1,5 šálky mletého maku
  • 2 polievkové lyžice medu, alebo cukru

    Na plnku:
     
  • 3 lyžice hrudkového tvarohu
  • 3 lyžice jemného tvarohu
  • 1,5 šálky čerešní (vykôstkovaných)
  • med alebo cukor podľa chuti

Postup

Ovsené vločky zalejeme vodou a mliekom. Necháme cca 30 minút odpočívať a pridáme med, vanilkový cukor, alebo vanilku, nastrúhanú kôru z citróna, mak a všetko premiešame.

V druhej miske zmiešame tvaroh s medom. Formu vymastíme maslom  a vylejeme do nej polovicu vločkovej zmesi,pridáme čerešne, na to tvarohovú masu a ako poslednú vrstvu pridáme druhú polovicu vločkovej zmesi.

Vložíme na 45 minút do rúry na 180 stupňov Celzia a po vychladnutí nakrájame. 

Fotogaléria