Čerešňová rýchlovka

mary | 6. jún 2018
Čerešňová rýchlovka

Sladkosti s čerstvým ovocím sú dobré aj pre deti. Rýchle recepty ocenia mamičky. Ochutnajte túto čerešňovú klasiku!

Suroviny

  • 600 gramov čerešní bez kôstok
  • 30 gramov rozpusteného masla
  • 4 vajíčka
  • 250 ml mlieka
  • 100 gramov múky
  • 100 gramov cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli

Postup

Čerešne vykôstkujeme. Vo väčšej miske si zmiešame všetky ingrediencie aby nám vzniklo redšie cesto. Čerešne naukladáme na vymastený okrúhly plech, prípadne do misy či tortovej formy a zalejeme ich cestom.

Pečieme dozlatista cca 40-45 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Dobrú chuť!

Fotogaléria