Špaldové palacinky
foto: istockphoto.com
Suroviny
- 250 g špaldovej múky,
- 200 ml mlieka,
- 200 ml vody,
- 2 vajcia,
- 2 PL brezového cukru,
- soľ, olej na opekanie
Na plnku:
- 250 g pšena,
- 750 ml vody,
- 6 PL javorového sirupu,
- 50 g hrozienok,
- nasekané vlašské orechy
Postup
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a necháme 15 minút odpočinúť. Panvicu potrieme olejom a rozohrejeme. Postupne pečieme z cesta klasické palacinky.
Pšenová plnka: Pšeno dvakrát prepláchneme horúcou vodou. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 20 minút. V miske zalejeme hrozienka horúcou vodou a necháme napučať.
Potom ich zamiešame spolu s orechmi a javorovým sirupom do pšena. Plnkou plníme palacinky.