Špaldové palacinky

Redakcia | 3. máj 2021
Špaldové palacinky

Suroviny

  • 250 g špaldovej múky,
  • 200 ml mlieka,
  • 200 ml vody,
  • 2 vajcia,
  • 2 PL brezového cukru,
  • soľ, olej na opekanie

Na plnku:

  • 250 g pšena,
  • 750 ml vody,
  • 6 PL javorového sirupu,
  • 50 g hrozienok,
  • nasekané vlašské orechy

 

 

Postup

V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a necháme 15 minút odpočinúť. Panvicu potrieme olejom a rozohrejeme. Postupne pečieme z cesta klasické palacinky.

Pšenová plnka: Pšeno dvakrát prepláchneme horúcou vodou. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 20 minút. V miske zalejeme hrozienka horúcou vodou a necháme napučať.
Potom ich zamiešame spolu s orechmi a javorovým sirupom  do pšena. Plnkou plníme palacinky.