Veľkonočná torta
Torta na Veľkú noc? Prečo nie? Táto rozhodne osloví...
Suroviny
4 vajcia
4 PL vody
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
125 g polohrubej múky
100 g maizeny
1 KL prášku do pečiva
Krém: 1 vanilkový puding, ½ l mlieka, 250 g Helie, 50 g práškového cukru, džem podľa chuti
Postup
Bielky vyšľaháme s vodou na tuhý sneh, pridáme práškový a vanilínový cukor. Potom vmiešame žĺtky a múku premiešanú s maizenou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou posypanej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút. Krém: Podľa návodu uvaríme z ½ l mlieka puding a necháme ho vychladnúť. Heliu s cukrom vymiešame do peny a postupne do nej vmiešame puding. Elektrickým šľahačom dôkladne vyšľaháme. Vychladnutý korpus rozrežeme, potrieme džemom a naplníme krémom. Zvyšný krém natrieme na povrch torty. Dozdobíme podľa fantázie.