Bábovka
foto: istockphoto.com
Namiesto koláča občas dobre padne bábovka.
Suroviny
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 125 g masla
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vajce
- 1 hrnček mlieka, kôra z jedného citróna
- štipka soli
- 2PL džemu
- sušené ovocie podľa chuti
Postup
V miske vyšľaháme vajce s hrnčekom cukru a maslom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, hrnček mlieka, dva hrnčeky múky s práškom do pečiva. Všetko spolu vyšľaháme na kompaktnú hmotu, do ktorej vmiešame sušené ovocie a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Nakoniec malou lyžičkou naložíme malé kôpky džemu na cesto vo forme. Pečieme 50 minút, vo vyhriatej rúre pri 190 °C.