Sladký tekvicový chlieb (od 2 rokov)

Redakcia | 28. august 2019
Sladký tekvicový chlieb (od 2 rokov)

Tekvicový? ÁNO a budete si prsty olizovať!

Suroviny

  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 1 menšia maslová tekvica
  • 2 vajcia
  • 150 g cukru
  • 50 g masla
  • 120 bieleho jogurtu
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • štipka soli
  • tekvicové semienka

Postup

Tekvicu ošúpeme, vydlabeme vnútro a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Varíme domäkka. Vychladnutú potom rozmixujeme na kašu, ideálne ju len popučíme vidličkou. Suché ingrediencie zmiešame dohromady, okrem cukru. Cukor zmiešame v druhej miske s pyré, vajíčkami, rozpusteným maslom a jogurtom. Spojíme suché a tekuté zmesi, pridáme tekvicové semienka a vypracujeme tuhšie cesto. Do podlhovastej vymastenej formy navrstvíme cesto, vrch zasypeme semienkami a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 60 minút.

Či je cesto upečené, vyskúšame zapichnutím špajdle dovnútra. Sladký chlebík po upečení vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a môžeme konzumovať.

Fotogaléria