Sladký tekvicový chlieb (od 2 rokov)
Tekvicový? ÁNO a budete si prsty olizovať!
Suroviny
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 menšia maslová tekvica
- 2 vajcia
- 150 g cukru
- 50 g masla
- 120 bieleho jogurtu
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL škorice
- 1 ČL mletého zázvoru
- štipka soli
- tekvicové semienka
Postup
Tekvicu ošúpeme, vydlabeme vnútro a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Varíme domäkka. Vychladnutú potom rozmixujeme na kašu, ideálne ju len popučíme vidličkou. Suché ingrediencie zmiešame dohromady, okrem cukru. Cukor zmiešame v druhej miske s pyré, vajíčkami, rozpusteným maslom a jogurtom. Spojíme suché a tekuté zmesi, pridáme tekvicové semienka a vypracujeme tuhšie cesto. Do podlhovastej vymastenej formy navrstvíme cesto, vrch zasypeme semienkami a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne 60 minút.
Či je cesto upečené, vyskúšame zapichnutím špajdle dovnútra. Sladký chlebík po upečení vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a môžeme konzumovať.