Vaflové koláčiky
foto: istockphoto.com
Rozpúšťajú sa na jazýčku + obalené v čokoláde = hotová rozprávka.
Suroviny
- 500g hladká múka,
- 500g Hera,
- 250g práškový cukor,
- 200g mleté vlašské orechy,
- 1 vajce,
- 1/2 bal.vanil.cukor,
- čokoládová poleva (čokoláda na varenie + Cera)
Postup
Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté celú noc v chladničke. Pozor pri spracovaní – cesto je lepivé, pri vaľkaní použite na pomúčenie dosky dostatok hladkej múky.
Kúsok cesta si rozvaľkáme na hrúbku ako linecké cesto a vykrajujeme rôzne tvary (kolieska, srdiečka – väčšie formičky) a upečené zlepujeme kyslastým džemom (ríbezľový, višňový).
Vrchnú časť namáčame do čokoládovej polevy. Vrch môžme ozdobiť orechom alebo inými ozdôbkami podľa vlastného vkusu. Necháme stuhnúť a skladujeme na studenom mieste, nie však v chladničke.