Vaflové koláčiky

Redakcia | 4. december 2017
Vaflové koláčiky

Rozpúšťajú sa na jazýčku + obalené v čokoláde = hotová rozprávka.

Suroviny

  • 500g hladká múka,
  • 500g Hera,
  • 250g práškový cukor,
  • 200g mleté vlašské orechy,
  • 1 vajce,
  • 1/2 bal.vanil.cukor,
  • čokoládová poleva (čokoláda na varenie + Cera)

Postup

Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté celú noc v chladničke. Pozor pri spracovaní – cesto je lepivé, pri vaľkaní použite na pomúčenie dosky dostatok hladkej múky.

Kúsok cesta si rozvaľkáme na hrúbku ako linecké cesto a vykrajujeme rôzne tvary (kolieska, srdiečka – väčšie formičky) a upečené zlepujeme kyslastým džemom (ríbezľový, višňový).

Vrchnú časť namáčame do čokoládovej polevy. Vrch môžme ozdobiť orechom alebo inými ozdôbkami podľa vlastného vkusu. Necháme stuhnúť a skladujeme na studenom mieste, nie však v chladničke.