Lievancová veža s malinovou penou
Skvelá (nielen) víkendová maškrta, vyskúšajte!
Suroviny
500 ml kyslej smotany
4 vajcia
40 g práškového cukru
štipku soli
malé množstvo prášku do pečiva
300 g hladkej múky
rastlinný olej na pečenie
niekoľko lístkov čerstvej mäty na ozdobu
Na malinovú penu:
100 g malín
malinový džem
200 g tučného tvarohu
150 ml do tuha vyšľahanej šľahačky
Postup
Ako na to:
Vaječné žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, pridajte smotanu, soľ, hladkú múku, v ktorej ste rozmiešali prášok do pečiva a vypracujte hladké cesto. Nakoniec opatrne zamiešajte tuhý sneh ušľahaný zo 4 bielkov. V panvici na lievance zahrejte rastlinný olej a usmažte malé lievance.
Tvaroh spolu s 5 PL malinového džemu vyšľahajte ručným mixérom na hladký krém. Postupne pridávajte do tuha vyšľahanú šľahačku.
Servírujte na dezertné tanieriky – na spodok dajte lievanec, pokračujte vrstvou malinovej peny, opäť ďalší lievanec, malinová pena a posledný lievanec ozdobte čerstvými malinami a lístkami mäty, pocukrujte práškovým cukrom.