Obrátený hruškový koláč

janajana | 30. apríl 2016
Obrátený hruškový koláč

tento super koláč najlepšie pečie môj manžel

Suroviny

2 vajcia,1 vanilkový cukor,125g roztopeného masla,70ghladkej múky,150g práškového cukru,1 prášok do pečiva,štipka soli,hrušky

Postup

hrušky/ si očistíme od šupky a nakrájame na mesiačiky, cesto urobíme  zmiešním surovín, vymiešame hladké cesto, formu tortovú vymastíme maslom a múkou, na ňu naukladáme mesiačiky hrušiek a vytvoríte obrázok-napr. lúče slniečka a vylejeme cesto Pečieme asi 40minút pri 180 stCelzia. keď koláč vyberiem z rúry necháme chvíľku vychladnúť a potom vyklapíme naopak, takže navrchu budú krásne hrušky ako lúe slniečka, prajem dobrú chuť