Snehová torta s ovocím

Snehová torta s ovocím

16.12.2017 v kategórii Sladké koláče, dezerty , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Vianočná torta pre 4 až 6 osôb.

Suroviny

  • 3 bielka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL škrobovej múčky
  • 250 ml smotany na šľahanie, ovocie podľa chuti a fantázie

Postup

V mise s vyšším okrajom začneme šľahať bielka, postupne po lyžiciach pridávame cukor. Citrónovú šťavu zmiešame so škrobovou múčkou a pridáme k snehu. Všetko dôkladne vyšľaháme na tuhú hmotu. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý si vyznačíme kruh o priemere 20 cm. Sneh rozotrieme na papier, okraje necháme o niečo vyššie ako stred.

Rúru predhrejeme na 150 °C . Tortu vložíme do stredu rúry a pečieme asi hodinu. Keď je torta ružová, rúru vypneme a necháme ju vo vnútri, až kým nevychladne. Vyšľaháme šľahačku a pripravíme si ovocie. Po vychladnutí natrieme korpus šľahačkou a ozdobíme ovocím.

Komentáre