Snehová torta s ovocím
foto: istockphoto.com
Vianočná torta pre 4 až 6 osôb.
Suroviny
- 3 bielka
- 200 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL škrobovej múčky
- 250 ml smotany na šľahanie, ovocie podľa chuti a fantázie
Postup
V mise s vyšším okrajom začneme šľahať bielka, postupne po lyžiciach pridávame cukor. Citrónovú šťavu zmiešame so škrobovou múčkou a pridáme k snehu. Všetko dôkladne vyšľaháme na tuhú hmotu. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý si vyznačíme kruh o priemere 20 cm. Sneh rozotrieme na papier, okraje necháme o niečo vyššie ako stred.
Rúru predhrejeme na 150 °C . Tortu vložíme do stredu rúry a pečieme asi hodinu. Keď je torta ružová, rúru vypneme a necháme ju vo vnútri, až kým nevychladne. Vyšľaháme šľahačku a pripravíme si ovocie. Po vychladnutí natrieme korpus šľahačkou a ozdobíme ovocím.