Ovocný špíz s karamelom na grile

Redakcia | 23. jún 2021
Grilovane ovocie s karamelom

(pre 4 osoby)

Suroviny

  • 2 jablká,
  • 8 až 10 jahôd,
  • 2 hrušky,
  • šťava z polovice citróna,
  • 25 g kryštálového cukru,
  • ¼ lyžičky mletého nového korenia,
  • 25 g masla  
Karamelová omáčka: 125 g masla, 100 g kryštálového cukru, 8 PL smotany na šľahanie, 

Postup

Jablká a hrušky nakrájame na kocky a zľahka premiešame s citrónovou šťavou, aby si uchovali farbu. Zmiešame cukor a nové mleté korenie, ovocie dáme do misy, posypeme ho zmesou a premiešame. Potom ovocie ponapichujeme na ihly.

Omáčku pripravíme tak, že do panvice dáme maslo aj cukor a zahrievame, kým sa maslo nerozpustí, zľahka miešame. Do panvice pridáme smotanu a uvedieme do varu. Varíme 2 minúty, potom necháme vychladnúť.

Medzitým dáme ovocné špízy nad horúce uhlíky a opekáme 5 minút, často obraciame a potierame roztopeným  maslom. Ovocné špízy preložíme na tanier a podávame s vychladenou karamelovou omáčkou.