Slivky pod perinou
foto: istockphoto.com
Sladká dobrota to sliviek.
Suroviny
- 1 kg vykôstkovaných sliviek,
- 60 g trstinového cukru,
- 1 KL škorice,
- 250 g hladkej múky,
- 1 KL prášku do pečiva,
- 90 g masla,
- 150 g hnedého cukru
Postup
Umyté a vykôstkované slivky dáme do zapekacej misky a posypeme cukrom a škoricou. Urobíme mrveničku: do misy dáme maslo nakrájané na drobné kúsky, múku a kypriaci prášok a prstami rozmrvíme. Vmiešame cukor. Slivky rovnomerne posypeme mrveničkou a pečieme 40 minút v rúre na 180 °C. Podávame teplé.
Tip:
Slivky nahradíme jablkami nakrájanými na kocky. Časť múky môžeme nahradiť ovsenými vločkami alebo müsli.