Slivky pod perinou

Redakcia | 12. október 2021
Slivky pod perinou

Sladká dobrota to sliviek.

Suroviny

  • 1 kg vykôstkovaných sliviek,
  • 60 g trstinového cukru,
  • 1 KL škorice,
  • 250 g hladkej múky,
  • 1 KL prášku do pečiva,
  • 90 g masla,
  • 150 g hnedého cukru

Postup

Umyté a vykôstkované slivky dáme do zapekacej misky a posypeme cukrom a škoricou. Urobíme mrveničku: do misy dáme maslo nakrájané na drobné kúsky, múku a kypriaci prášok a prstami rozmrvíme. Vmiešame cukor. Slivky rovnomerne posypeme mrveničkou a pečieme 40 minút v rúre na 180 °C. Podávame teplé.
Tip:
Slivky nahradíme jablkami nakrájanými na kocky. Časť múky môžeme nahradiť ovsenými vločkami alebo müsli.