Čerešňovo-rumový koláč

Andy15 | 5. jún 2016
Čerešňovo-rumový koláč

Tento vynikajúci čerešňový koláč je určený len pre dospelákov.

Suroviny

Na cesto:
4 vajcia
120 g cukru
130 g kakaa
2 ČL prášku do pečiva
1 PL rumu

Na krém:
5 plátkov želatíny
4 vaječné žĺtky
100 g cukru
1 PL rumu
400 ml sladkej smotany
100 g nastrúhanej horkej čokolády
500 g čerešní

Postup

Vajcia, cukor vymiešajte do penista. Do múky primiešajte prášok do pečiva a postupne ju pridávajte k vaječnej pene. Pridajte kakao a dobre premiešajte. Plech vyložte papierom na pečenie a cesto na ňom rovnomerne rozotrite. V rúre vyhriatej na 190° C pečte cca 20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť a jemne ho pokvapkajte rumom.

Želatínu namočte do studenej vody a nechajte nabobtnať. Čerešne umyte a vykôstkujte. Vaječné žĺtky, cukor a rum miešajte kovovou metličkou vo vodnom kúpeli cca 10 minút. Želatínu dobre vymačkajte a pridajte ju ku krému. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Šľahačku vyšľahajte do tuha  a spolu s nastrúhanou čokoládou ju primiešajte ku vychladnutému krému. Hotový krém natrite na upečený korpus, ozdobte čerešňami a postrúhanou čokoládou. Koláč nechajte minimálne 2 hodiny v chladničke.

Fotogaléria