Medovníčky
Výborné medovníky.
Suroviny
600 g hladkej múky, 3 vajcia, 150 g medu, 1 ČL sódy bikarbóny, 200 g práškového cukru, 2 KL mletej škorice, 1 KL mletých klinčekov, ½ KL mletého badiánu, 1 vajce na potretie, tuk na vymastenie plechu
Postup
Vajcia vymiešame s práškovým cukrom, pridáme med, korenie a premiešame. Do misy preosejeme múku, prisypeme sódu bikarbónu, pridáme vymiešanú zmes a vypracujeme cesto. Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na dvanásť hodín do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 milimetre a vykrojíme rôzne tvary.
Vykrojené medovníčky ukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre 3 až 5 minút pri teplote 200 °C. Ešte teplé ich po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným vajcom.