Parížsky čokoládový krém
Sladká bodka skvelého menu... alebo len tak, ak máte chuť na sladké.
Suroviny
100 g horkej čokolády, 100 g čokoládovej polevy, 500 ml mlieka, 40 g maizeny, 80 g cukru, 4 KL instantnej mokka kávy, 250 ml šľahačky
Postup
Horkú čokoládu nahrubo postrúhame. Z mlieka odoberieme päť lyžíc a v osobitnej šálke doň nahladko vmiešame maizenu. Zvyšné mlieko na miernom ohni zohrejeme, pridáme doňho polovicu postrúhanej čokolády, cukor, kávu a miešame, kým sa cukor a čokoláda nerozpustí. Za stáleho miešania povaríme, pridáme vymiešanú maizenu a uvaríme krém. Šľahačku vymiešame do tuha a spolu zo zvyšnou strúhanou čokoládou pridáme do vychladnutého krému. Krém odložíme do chladničky na hodinu vychladiť. Ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.