„Gaštanová“ torta zo zemiakov
Netradičný recept na zákusok pre 4 osoby.
Suroviny
Suroviny: 4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, 4 PL vlažnej vody, 1 KL prášku do pečiva
Krém: 600 g uvarených zemiakov, 8 PL rumu, 250 g masla, 2 PL kakaa, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, džem
Postup
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme vodu a múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý prekrojíme a jednu časť potrieme džemom.
Krém pripravíme z prelisovaných zemiakov, masla a ostatných prísad. Vymiešame dohladka. Časť rozotrieme na džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu a celú tortu rovnomerne natrieme zvyškom plnky. Dáme do chladničky stuhnúť.