Linecké vianočné koláčiky
foto: istockphoto.com
Efektné, sladké, tradičné koláčiky.
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 60 g práškového cukru
- 140 g masla
- 2 ks žĺtky
- 1 PL mlieka
- marmeláda, džem podľa chuti
- práškový cukor na posypanie
Postup
Preosiatu hladkú múku, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a lyžicu mlieka spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a necháme odležat v chladničke (jednu hodinu až 24 hodín)
Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme polovicu koliesok bez dierky a do druhej polovice urobíme očká. Poukladáme na vymastený plech a do vopred vyhriatej rúry. Pečieme cca 7 minút do zlatista.
Kolieska po vychladnutí natrieme džemom a a pospájame s vrchnými časťami. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a dozdobíme, ako sa nám páči.