Medvedie labky

Medvedie labky

15.12.2017 v kategórii Sladké koláče, dezerty , autor Marika foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Tradičné vianočné koláčiky, ktoré skvele voňajú a chutia

Suroviny

  • 700 gr. polohrubej múky
  • 520 gr. masla
  • 500 gr. práškového cukru
  • 240 gr. vlašských orechov
  • 100 gr. kakaa
  • 20 gr. škorice
  • 10 kusov klinčekov (alebo podľa chuti)
  • 2 vajíčka

Postup

Orechy pomelieme spolu s klinčekami.Všetky ingrediencie vymiešame na hladké cesto (nemalo by sa lepiť na misu). Z cesta urobíme hrudky a naplníme nimi formičky ( môžeme ich posypať múkou a múčnou  stranou uložíme do formičky).

Pečieme na 180 stupňov 20 minút alebo na 200 stupňov 15 minút, Hneď po upečení vyklápame ešte horúce formičky, ak vychladnú, už sa nemusia dať vyklopiť. Medvedie labky obalíme v práškovom cukre.

Fotogaléria

Komentáre