Medvedie labky
foto: istockphoto.com
Tradičné vianočné koláčiky, ktoré skvele voňajú a chutia
Suroviny
- 700 gr. polohrubej múky
- 520 gr. masla
- 500 gr. práškového cukru
- 240 gr. vlašských orechov
- 100 gr. kakaa
- 20 gr. škorice
- 10 kusov klinčekov (alebo podľa chuti)
- 2 vajíčka
Postup
Orechy pomelieme spolu s klinčekami.Všetky ingrediencie vymiešame na hladké cesto (nemalo by sa lepiť na misu). Z cesta urobíme hrudky a naplníme nimi formičky ( môžeme ich posypať múkou a múčnou stranou uložíme do formičky).
Pečieme na 180 stupňov 20 minút alebo na 200 stupňov 15 minút, Hneď po upečení vyklápame ešte horúce formičky, ak vychladnú, už sa nemusia dať vyklopiť. Medvedie labky obalíme v práškovom cukre.