Jablkový koláč

oli26 | 28. november 2017
Jablkový koláč

Vôňa jabĺk a vôňa škorice- čo viac symbolizuje sychravú jeseň?

Suroviny

  • 4 veľké jablká
  • 125 g masla
  • 120 g brezového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 125 ml mlieka
  • 125 g celozrnnej múky
  • 125 g hladkej múky
  • 2 KL kypriaceho prášku, 2 KL mletej škorice
  • tuk na vymastenie a múku na vysypanie formy

Postup

Jablká ošúpte, vyrežte jadrovníky a pokrájajte na mesiačiky. Zmäknuté maslo vyšľahajte s brezovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne zašľahajte vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Rúru vyhrejte na 180 °C. Tortovú formu vymastite a vysypte múkou. Polovicu cesta nalejte do formy a poukladajte nakrájané jablká, na ktoré nalejete zvyšné cesto. Na vrch poukladajte zvyšné jablká a posypte mletou škoricou. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 až 25 minút.