Čokoládová pena
Ak milujete čokoládu, vyskúšajte ju aj v takejto podobe. Recept je pre 4 osoby.
Suroviny
150 g kvalitnej tmavej čokolády (s minimálnym obsahom kakaa
70 %)
150 g mliečnej čokolády
150 ml smotany
30 ml rumu alebo silnej kávy
3 vaječné bielka
30 g kryštálového cukru
Postup
Čokoládu rozlámte na malé kúsky a spolu so smotanou ju rozpustite vo vodnom kúpeli. Postupne pridávajte rum alebo kávu. Vaječné bielka vyšľahajte do jemnej peny, po malých množstvách pridávajte cukor a šľahajte, až kým vznikne lesklá pena.
Čokoládovú zmes postupne, po malých častiach primiešavajte k vyšľahaným bielkam. Penu lyžičkou naaranžujte do misiek alebo pohárov a pred podávaním nechajte vychladnúť v chladničke.
Podávajte s nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovými ozdôbkami a šľahačkou.