Čokoládová pena

Čokoládová pena

12.5.2016 v kategórii Sladké koláče, dezerty , autor Andy15 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Ak milujete čokoládu, vyskúšajte ju aj v takejto podobe. Recept je pre 4 osoby.

Suroviny

150 g kvalitnej tmavej čokolády (s minimálnym obsahom kakaa
70 %)
150 g mliečnej čokolády
150 ml smotany
30 ml rumu alebo silnej kávy
3 vaječné bielka
30 g kryštálového cukru

Postup

Čokoládu rozlámte na malé kúsky a spolu so smotanou ju rozpustite vo vodnom kúpeli. Postupne pridávajte rum alebo kávu. Vaječné bielka vyšľahajte do jemnej peny, po malých množstvách pridávajte cukor a šľahajte, až kým vznikne lesklá pena.

Čokoládovú zmes postupne, po malých častiach primiešavajte k vyšľahaným bielkam. Penu lyžičkou naaranžujte do misiek alebo pohárov a pred podávaním nechajte vychladnúť v chladničke.

Podávajte s nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovými ozdôbkami a šľahačkou.

Fotogaléria

Komentáre