Jahodové Tiramisu
foto: istockphoto.com
Dobrôtka, ktorej nikto neodolá.
Suroviny
- 1 dcl vody,
- 1 dcl jahodového sirupu,
- 2 balíčky podlhovastých piškót,
- 500 g jahôd,
- 2 – 3 PL práškového cukru,
- 250 g mascarpone,
- 250 ml šľahačkovej smotany
Postup
Jahodový sirup rozriedime vodou. Do štvorcovej nádoby poukladáme piškóty, ktoré sme namočili v jahodovom sirupe. V miske vyšľaháme šľahačku s lyžicou práškového cukru dotuha. Mascarpone premiešame s 1 lyžicou práškového cukru. Opatrne zmiešame šľahačku a mascarpone. Na piškóty natrieme časť krému a poukladáme pokrájané jahody. Tento postup opakujeme, až kým neminieme celý krém a piškóty. Povrch dozdobíme jahodami. Dáme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.