Jahodové Tiramisu

mary | 7. jún 2019
Jahodové Tiramisu

Dobrôtka, ktorej nikto neodolá.

Suroviny

  • 1 dcl vody,
  • 1 dcl jahodového sirupu,
  • 2 balíčky podlhovastých piškót,
  • 500 g jahôd,
  • 2 – 3 PL práškového cukru,
  • 250 g mascarpone,
  • 250 ml šľahačkovej smotany

Postup

Jahodový sirup rozriedime vodou. Do štvorcovej nádoby poukladáme piškóty, ktoré sme namočili v jahodovom sirupe. V miske vyšľaháme šľahačku s lyžicou práškového cukru dotuha. Mascarpone premiešame s 1 lyžicou práškového cukru. Opatrne zmiešame šľahačku a mascarpone. Na piškóty natrieme časť krému a poukladáme pokrájané jahody. Tento postup opakujeme, až kým neminieme celý krém a piškóty. Povrch dozdobíme jahodami. Dáme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.

Fotogaléria