Zamatový krém s ovocím a snehom

Lahodný mliečny dezert
Suroviny
200 ml bieleho jogurtu, 2 PL sušeného mlieka, 1 PL medu, 200 ml studeného mlieka, 2 – 3 banány, 300 g ovocia, 1 vajce, 1 PL hnedého cukru, 1/2 bal. vanilkového cukru, ovocie podľa chuti, 2 PL orechov alebo nastrúhanej čokolády
Postup
Jogurt, sušené i klasické mlieko, med a banány rozmixujeme. Z bielka, cukru a vanilky ušľaháme tuhý sneh. Hmotu vychladíme, dáme do pohárov alebo do misky, posypeme orieškami (alebo nastrúhanou čokoládou), obložíme nakrájaným ovocím a ozdobíme snehom.
Tip MAMA a ja
Krém môžeme pripraviť aj so zmrazenými banánmi, ktoré nakrájame na plátky a potom zmixujeme. Takto získame chutnú zmrzlinu.