Jahodovo-banánová

Redakcia | 9. august 2019
Jahodovo-banánová

Bez cukru.

Suroviny

  • 300 ml smotany na šľahanie (33 % tuku)
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 1 stredne veľký prezretý banán

Postup

Smotanu s mliekom a vanilkovým extraktom priveďte do varu a odstavte. Prilejte k vyšľahaným žĺtkom a opäť priveďte zmes do varu. Varte na miernom ohni asi 5 minút, kým zmes trocha nezhustne. Pozor, aby ste to s varením neprehnali, vajíčka sa vám totiž môžu zraziť. Vylejte hotový krém do čistej nádoby, prikryte vrch fóliou, aby sa vám nevytvoril povlak a nechajte vychladnúť. Medzitým vymixujte banán a jahody na hladké pyré a vmiešajte do krému.
Ak máte zmrzlinovač, po 30 minútach je zmrzlina pripravená a môžete ju odložiť do mrazničky. Ak zmrzlinovač nemáte, musíte zmes po každej hodine v mrazničke rozšľahať. Proces opakujte aspoň 5-krát. Pred podávaním nechajte zmrzlinu aspoň 10 minút odstáť pri izbovej teplote.

Fotogaléria