Hruškové brownies
foto: istockphoto.com
Voňavá dobrôtka.
Suroviny
- 350 g hrušiek,
- 100 g lieskových orieškov,
- 200 g masla,
- 2 vajcia,
- 130 g hladkej múky,
- ½ balíčka kypriaceho prášku,
- 2 PL kakaa,
- čokoládová poleva
Postup
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky a povaríme v cukrovej vode. V hlbšej mise vymiešame maslo, vajcia a cukor. Postupne pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a kakao. Dobre vymiešame na hladké cesto bez hrudiek. Formu potrieme kúskom masla. Hrušky poukladáme na dno, posypeme nahrubo posekanými orieškami a nalejeme na pripravené cesto. Formu vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.