Hruškové brownies

Redakcia | 12. október 2021
Hruškový brownies

Voňavá dobrôtka.

Suroviny

  • 350 g hrušiek,
  • 100 g lieskových orieškov,
  • 200 g masla,
  • 2 vajcia,
  • 130 g hladkej múky,
  • ½ balíčka kypriaceho prášku,
  • 2 PL kakaa,
  • čokoládová poleva

Postup

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky a povaríme v cukrovej vode. V hlbšej mise vymiešame maslo, vajcia a cukor. Postupne pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a kakao. Dobre vymiešame na hladké cesto bez hrudiek. Formu potrieme kúskom masla. Hrušky poukladáme na dno, posypeme nahrubo posekanými orieškami a nalejeme na pripravené cesto. Formu vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút. Po upečení  necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou.