Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou

Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou

30.6.2017 v kategórii Sladké koláče, dezerty , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

pre 4 osoby, príprava: 30 min, obtiažnosť: ľahké

Suroviny

250 g cestovín – najlepšie fettucine zo špaldovej muky nebo domáce slíže

4 lyžice tvarohu

2 banány

1 lyžica masla

2 lyžice trstinového cukru

50 g čokolády na varenie

Na omáčku:

1 hrnček smotany

2 žĺtka

½ čerstvej vanilky

2 lyžice cukru

Postup

Slíže uvarte vo vode podľa návodu. Banán olúpte a opečte spolu s cukrom na masle. Použite panvicu s nepriľnavým povrchom. Opekajte tak dlho, až kým cukor neskaramelizuje a potom odstavte z ohňa. Cestoviny podávajte spolu s banánom, bohato posypané strúhanou čokoládou a tvarohom. Výborné sú s vanilkovou omáčkou.

Vanilková omáčka:

Žĺtka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Smotanu spolu s jadierkami z vanilky priveďte k varu. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejte na žĺtka a miešajte tak dlho, až kým smotana trochu nevychladne.

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám:

Copyright ©2018. Design and technology by MONOGRAM Technologies