Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou
![Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou](https://mamaaja.sk/uploads/thumbs/625x300-out/media/2017/06/30/3face09524ec0a0cc8abcbc21a09b181.jpg)
pre 4 osoby, príprava: 30 min, obtiažnosť: ľahké
Suroviny
250 g cestovín – najlepšie fettucine zo špaldovej muky nebo domáce slíže
4 lyžice tvarohu
2 banány
1 lyžica masla
2 lyžice trstinového cukru
50 g čokolády na varenie
Na omáčku:
1 hrnček smotany
2 žĺtka
½ čerstvej vanilky
2 lyžice cukru
Postup
Slíže uvarte vo vode podľa návodu. Banán olúpte a opečte spolu s cukrom na masle. Použite panvicu s nepriľnavým povrchom. Opekajte tak dlho, až kým cukor neskaramelizuje a potom odstavte z ohňa. Cestoviny podávajte spolu s banánom, bohato posypané strúhanou čokoládou a tvarohom. Výborné sú s vanilkovou omáčkou.
Vanilková omáčka:
Žĺtka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Smotanu spolu s jadierkami z vanilky priveďte k varu. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejte na žĺtka a miešajte tak dlho, až kým smotana trochu nevychladne.
Najobľúbenejšie články
- Naša dovolenka: Prečo sa netrepem s deťmi k moru
- Rodičia, na toto v období VZDORU nezabúdajte
- Deti sú naším miniatúrnym zrkadlom a trochu skriveným pohľadom nám poskytujú obraz nás samých
- Mama z ostrova CYPRUS: Deti idú do škôlky už ako 6-mesačné
- Karolínka a jej boj s leukémiou: V tej dusnej atmosfére strachu musí dieťa vidieť, že mama je pevný bod