Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou

pre 4 osoby, príprava: 30 min, obtiažnosť: ľahké
Suroviny
250 g cestovín – najlepšie fettucine zo špaldovej muky nebo domáce slíže
4 lyžice tvarohu
2 banány
1 lyžica masla
2 lyžice trstinového cukru
50 g čokolády na varenie
Na omáčku:
1 hrnček smotany
2 žĺtka
½ čerstvej vanilky
2 lyžice cukru
Postup
Slíže uvarte vo vode podľa návodu. Banán olúpte a opečte spolu s cukrom na masle. Použite panvicu s nepriľnavým povrchom. Opekajte tak dlho, až kým cukor neskaramelizuje a potom odstavte z ohňa. Cestoviny podávajte spolu s banánom, bohato posypané strúhanou čokoládou a tvarohom. Výborné sú s vanilkovou omáčkou.
Vanilková omáčka:
Žĺtka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Smotanu spolu s jadierkami z vanilky priveďte k varu. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejte na žĺtka a miešajte tak dlho, až kým smotana trochu nevychladne.
Najobľúbenejšie články
- Citlivé obdobie po pôrode: Prečo sa vzťahy často rozpadávajú v prvých rokoch po narodení dieťaťa
- Učiteľka Ľubica Noščáková: Pribúda detí, ktoré na seba tlačia, lebo majú pocit, že nie sú dosť dobré
- Barbara Jagušák Heribanová: Moja mama ma naučila vnímať krásu a starať sa o seba
- Ako ma materská dovolenka okradla o rozum
- Rozvoj reči: HRY, ktoré pomôžu dieťaťu so správnou výslovnosťou