Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou
pre 4 osoby, príprava: 30 min, obtiažnosť: ľahké
Suroviny
250 g cestovín – najlepšie fettucine zo špaldovej muky nebo domáce slíže
4 lyžice tvarohu
2 banány
1 lyžica masla
2 lyžice trstinového cukru
50 g čokolády na varenie
Na omáčku:
1 hrnček smotany
2 žĺtka
½ čerstvej vanilky
2 lyžice cukru
Postup
Slíže uvarte vo vode podľa návodu. Banán olúpte a opečte spolu s cukrom na masle. Použite panvicu s nepriľnavým povrchom. Opekajte tak dlho, až kým cukor neskaramelizuje a potom odstavte z ohňa. Cestoviny podávajte spolu s banánom, bohato posypané strúhanou čokoládou a tvarohom. Výborné sú s vanilkovou omáčkou.
Vanilková omáčka:
Žĺtka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Smotanu spolu s jadierkami z vanilky priveďte k varu. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejte na žĺtka a miešajte tak dlho, až kým smotana trochu nevychladne.
Najobľúbenejšie články
- Pediatrička odporúča: Kedy je čas na príkrmy z hľadiska zrelosti vášho bábätka?
- Čo som mala vedieť predtým, ako som sa stala mamou
- Čo treba vybaviť po pôrode? Zorientujte sa v úradných povinnostiach
- Mama na materskej: Konečne pondelok!
- Rodičia túžia po tom, aby ich deti boli samostatné, a pritom im to vôbec neumožnia
- Keď na pôrodnej sále zakričali: Zavolajte kohokoľvek - myslela som, že to je koniec
- Kedysi a dnes: Prečo naše prababky zvládli aj päť detí a my nezvládame ani dve?
- Mama na materskej: Konečne pondelok!
- Pediatrička odporúča: Kedy je čas na príkrmy z hľadiska zrelosti vášho bábätka?
- Čo treba vybaviť po pôrode? Zorientujte sa v úradných povinnostiach
- Keď na pôrodnej sále zakričali: Zavolajte kohokoľvek - myslela som, že to je koniec
- Kedysi a dnes: Prečo naše prababky zvládli aj päť detí a my nezvládame ani dve?
- Mama na materskej: Konečne pondelok!
- Piata a šiesta choroba: Ako ich rozoznať?
- Pediatrička odporúča: Kedy je čas na príkrmy z hľadiska zrelosti vášho bábätka?