Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou
pre 4 osoby, príprava: 30 min, obtiažnosť: ľahké
Suroviny
250 g cestovín – najlepšie fettucine zo špaldovej muky nebo domáce slíže
4 lyžice tvarohu
2 banány
1 lyžica masla
2 lyžice trstinového cukru
50 g čokolády na varenie
Na omáčku:
1 hrnček smotany
2 žĺtka
½ čerstvej vanilky
2 lyžice cukru
Postup
Slíže uvarte vo vode podľa návodu. Banán olúpte a opečte spolu s cukrom na masle. Použite panvicu s nepriľnavým povrchom. Opekajte tak dlho, až kým cukor neskaramelizuje a potom odstavte z ohňa. Cestoviny podávajte spolu s banánom, bohato posypané strúhanou čokoládou a tvarohom. Výborné sú s vanilkovou omáčkou.
Vanilková omáčka:
Žĺtka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Smotanu spolu s jadierkami z vanilky priveďte k varu. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejte na žĺtka a miešajte tak dlho, až kým smotana trochu nevychladne.
Najobľúbenejšie články
- Čo robiť, keď vaše vysnívané meno pre bábätko použije niekto iný
- Rozvod po 15 rokoch: Myslela som, že vydržím, ale už nevládzem
- Kto ťa bude chcieť s dvoma deťmi?!
- Tri bežné chyby vo výchove: Nevzdávajme sa zdravej autority a chráňme hodnoty, ktoré sú pre rodinu dôležité
- Prečo by sme mali prestať štekliť malé deti – nie je to pre nich vždy zábava
- POZOR! Tento produkt nie je určený pre deti do troch rokov kvôli zvýšenému obsahu reziduí pesticídov
- Predstavujeme Vám víťazov ankety MAMA ROKA 2020
- Najčastejšie chyby rodičov pri liečbe chorých detí: Čo pri chorom dieťati nikdy nerobte
- Kalendár pre tehuľky: kedy ste v koľkom mesiaci?
- Pediatrička odporúča: Pre imunitu detí sú dôležité tieto zásady