Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou
pre 4 osoby, príprava: 30 min, obtiažnosť: ľahké
Suroviny
250 g cestovín – najlepšie fettucine zo špaldovej muky nebo domáce slíže
4 lyžice tvarohu
2 banány
1 lyžica masla
2 lyžice trstinového cukru
50 g čokolády na varenie
Na omáčku:
1 hrnček smotany
2 žĺtka
½ čerstvej vanilky
2 lyžice cukru
Postup
Slíže uvarte vo vode podľa návodu. Banán olúpte a opečte spolu s cukrom na masle. Použite panvicu s nepriľnavým povrchom. Opekajte tak dlho, až kým cukor neskaramelizuje a potom odstavte z ohňa. Cestoviny podávajte spolu s banánom, bohato posypané strúhanou čokoládou a tvarohom. Výborné sú s vanilkovou omáčkou.
Vanilková omáčka:
Žĺtka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Smotanu spolu s jadierkami z vanilky priveďte k varu. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejte na žĺtka a miešajte tak dlho, až kým smotana trochu nevychladne.
Najobľúbenejšie články
- Český psychológ Marek Herman: Prvých 6 rokov je vo výchove NAJDÔLEŽITEJŠÍCH
- Ako mobil mení naše vzťahy: Novodobý fenomén phubbingu
- Biochemické tehotenstvo: Skorá strata, ktorú bežne zachytí len tehotenský test
- 6 šikovných stratégií, ako prinútiť deti počúvať bez zvýšenia hlasu
- Pediatrička odporúča: 10 supervýživných slovenských potravín na posilnenie imunity
- 6 šikovných stratégií, ako prinútiť deti počúvať bez zvýšenia hlasu
- Český psychológ Marek Herman: Prvých 6 rokov je vo výchove NAJDÔLEŽITEJŠÍCH
- Prvú sviečku na adventnom venci zapaľuje najmladší člen rodiny
- Andrea Kiráľová Somorovská: Synov som dojčila deväť rokov
- Najpopulárnejšie mená pre bábätká v roku 2024