Slíže s banánom, tvarohom a vanilkovou omáčkou
pre 4 osoby, príprava: 30 min, obtiažnosť: ľahké
Suroviny
250 g cestovín – najlepšie fettucine zo špaldovej muky nebo domáce slíže
4 lyžice tvarohu
2 banány
1 lyžica masla
2 lyžice trstinového cukru
50 g čokolády na varenie
Na omáčku:
1 hrnček smotany
2 žĺtka
½ čerstvej vanilky
2 lyžice cukru
Postup
Slíže uvarte vo vode podľa návodu. Banán olúpte a opečte spolu s cukrom na masle. Použite panvicu s nepriľnavým povrchom. Opekajte tak dlho, až kým cukor neskaramelizuje a potom odstavte z ohňa. Cestoviny podávajte spolu s banánom, bohato posypané strúhanou čokoládou a tvarohom. Výborné sú s vanilkovou omáčkou.
Vanilková omáčka:
Žĺtka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Smotanu spolu s jadierkami z vanilky priveďte k varu. Horúcu smotanu za stáleho miešania prilejte na žĺtka a miešajte tak dlho, až kým smotana trochu nevychladne.
Najobľúbenejšie články
- Neuropsychologička radí: Toto sú moje tipy na hračky, ktoré napomáhajú rozvoju dieťaťa
- 10 vecí, ktoré je dobré uzavrieť pred koncom roka: Ste pripravení pustiť staré bremená?
- Deti krehké ako snehové vločky: Svoje deti oslabujeme aj my sami, konštatuje psychologička
- Kalendár pre tehuľky: kedy ste v koľkom mesiaci?
- Po potrate: Nechávam ťa odísť, dieťatko moje...