Hroznový cheesecake
Výborný netradičný cheesecake.
Suroviny
Na korpus: 120 g celozrnných sušienok, 50 g mletých orechov, 50 g masla, 1 KL oleja, 1 PL cukru, 300 g hrozna
Na krém: 4 plátky želatíny, 100 ml hroznovej šťavy, 250 g jemného tvarohu, 300 g kyslej smotany, 100 g práškového cukru, 1 PL limetkovej šťavy
Postup
Príprava korpusu: Rúru vyhrejte na 170 °C. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie. Sušienky rozdrvte a zmiešajte s pomletými orechmi a roztopeným maslom. Spracujte hmotu, ktorú roztlačte na dno a boky tortovej formy. Vo vyhriatej rúre pečte 7 minút, následne nechajte vychladnúť.
Krém: Plátky želatíny namočte do studenej vody. Z napučanej želatíny vytlačte vodu. Pridajte hroznovú šťavu a v teplom vodnom kúpeli rozpustite. Tvaroh zmiešajte s kyslou smotanou, pridajte cukor a limetkovú šťavu. Do rozpustenej želatíny pridajte 3 lyžice tvarohovej zmesi. Premiešajte a pridajte späť do zvyšku tvarohovej zmesi. Na korpus rozotrite krém. Odložte do chladničky a nechajte stuhnúť. Ozdobte hroznom.