Jahodové košíčky
foto: istockphoto.com
Dezert jednoduchý na prípravu, ktorý výborné chutí.
Suroviny
Cesto:
- 300 g hladkej múky,
- 150 g masla,
- 150 g práškového cukru (do košíčkov),
- 1 vajce,
- 1/2 lyžičky soli, olej (na potretie formičky)
Plnka:
- 1 jahodový (alebo vanilkový) puding,
- 1 PL masla,
- 2 bielka,
- 1 balík čerstvých jahôd
Postup
Z múky, zmäknutého masla, vajíčka a 150 g práškového cukru urobíme hladké cesto, ktoré necháme v chlade oddýchnuť asi 1 hodinu. Formičky potrieme olejom a naplníme cestom. Pečieme asi 15 minút pri teplote 200 °C. Upečené košíčky necháme vychladnúť, vyklopíme z formičiek a plníme.
Jahodový (ev. vanilkový) puding pripravíme podľa návodu na obale. Do hotového, mierne vychladeného pudingu vmiešame lyžicu masla a dobre premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z 2 bielkov. Ručne miešame, kým sa hmota nespojí a nevznikne jemný hladký krém. Jahody nakrájame na plátky a pokryjeme povrch krému. Dáme chvíľu odpočinúť a podávame.