Jahodové košíčky

Redakcia | 27. október 2017
Jahodové košíčky

Dezert jednoduchý na prípravu, ktorý výborné chutí.

Suroviny

Cesto:

  • 300 g hladkej múky,
  • 150 g masla,
  • 150 g práškového cukru (do košíčkov),
  • 1 vajce,
  • 1/2 lyžičky soli, olej (na potretie formičky)

Plnka:

  • 1 jahodový (alebo vanilkový) puding,
  • 1 PL masla,
  • 2 bielka,
  • 1 balík čerstvých jahôd

 

 

Postup

Z múky, zmäknutého masla, vajíčka a 150 g práškového cukru urobíme hladké cesto, ktoré necháme v chlade oddýchnuť asi 1 hodinu. Formičky potrieme olejom a naplníme cestom. Pečieme asi 15 minút pri teplote 200 °C. Upečené košíčky necháme vychladnúť, vyklopíme z formičiek a plníme.

Jahodový (ev. vanilkový) puding pripravíme podľa návodu na obale. Do hotového, mierne vychladeného pudingu vmiešame lyžicu masla a dobre premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z 2 bielkov. Ručne miešame, kým sa hmota nespojí a nevznikne jemný hladký krém. Jahody nakrájame na plátky a pokryjeme povrch krému. Dáme chvíľu odpočinúť a podávame.