Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Petéchie

    , Autor: mongi

    Dobrý deň,
    moj 4m syncek prekonal Covid 19. Po prekonani choroby sa mu začali robiť po telíčku drobné bodky . Na vyšetrenie krvi sme boli a ta je v poriadku.
    Chcem sa spýtať može to spolu súvisieť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem aké sú tie bodky. V každom prípade o tom treba informovať detského lekára, byť s ním v kontakte, prípadne dieťatko znova lekár skontroluje.

Podobné otázky

  • Petechie - dojcenie

    , Autor: jana-3

    Dobrý deň, pred nedávnom som vám písala ohlasom petechii. Mám 5 mesačného syna, ktorého plne dojči. Po tele sa mi začali vytvárať petechie ktoré nie sú príčinou žiadneho tlaku. Zdravotne som v poriadku, občas bolesti hlavy a zavraty. Petechie som ukázala mojej lekárke ale jej odpoveď bola že sa tým nemám trápiť, že telo ženy sa po porode mení, krvný obraz mám Ok, iné vyšetreni mi lekárka nerobila, ale už je to týždeň a staré petechie nemiznu a tvoria sa mi nové nie ich veľa ale tvoria sa. Ale keďže dojčim mám strach či nemôžem syna dojčením ohroziť. Ako mám postupovať. Dojčiť by som chcela naďalej keďže syn úplne odmieta fľašu, ale mám oňho strach. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Veľmi ma mrzí, že som nestihl odpovedať skôr. v každom prípade je tvorba petechií u vás dôvodom na podrobné vyšetrenie, hlavne krvného obrazu, hemokoagulačných faktorov a pečene.

  • Petechie a dojcenie

    , Autor: jana-3

    Dobrý deň, mám 5 mesačného syna, ktorý je plne dojčení a s dojčením nemáme problémy. Včera sa mi začali po celom tele vytvárať petechie, nie je ich veľa ale tvoria sa ďalej. Nemám žiadne zdravotné ťažkosti a takisto tie petechie niesu príčinou nejakého tlaku alebo poranenia, tvoria sa bez priciny. Mám ich aj na prsníkoch.Chcem sa opýtať či je bezpečné syna naďalej dojčiť, kým sa nezistí príčina ich tvorby. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V prvom rade musíte hneď navštíviť lekára, aby zistil príčinu petechií!!!!! Podľa vášho zdravotného stavu, liekov, ktoré budú nasadené, lekár rozhodne, či môžete dojčiť. Dieťatko určite bude spokojné a sýte aj na umelom miečku!!!!!!

  • Petechie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,
    dcerka ochorela, dostala vysoku horucku a kasel a na lickach /pod ockami/ sa jej vytvorili drobne petechie. pomaly sa jej vstrebavaju, ale je to uz zhruba tyzden.. lekarka sa k tomu vyjadrila len tolko, ze to moze byt z kasla /tlaku/...
    Nie su potrebne este nejake vysetrenia? Z coho sa jej to mohlo vytvorit?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Presne z toho. čo povedala lekárka. z tlaku pri kašli / býva to aj pri zvracaní/. Treba sledovať výskyt podobnýh petechií, ich lokalizáciu na tele. Ak by dochádzalo k opetovnému výsevu je na mieste opakované vyšetrenie dieťaťa ako aj laboratŕnych parametrov z krvi.

  • červené bodky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, môjmu 14 mesačnému dieťaťu sa začali na tele (konkrétne na krku a pod pazuškami) objavovať podkožné drobulinké červené bodky, kt. po pár dňoch zhnednú a potom zmiznú (ako pri "cucfleku"). Čo to môže znamenať alebo signalizovať?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môžu to byť drobné podkožné krvácania, petechie. Navštívte vašu lekárku.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: