Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • rybomunyl

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, chcela by som sa opýtat, odchádzame na dovolenku do Tuniska 24.06.2008 a pani doktorka, chce zaockovat syna dávkou PRIORIX + žltačka typu A. Syn však 10 mája začal brat rybomunyl na obranyschopnost a prvý mesiac beria nárazovo 3 týždne po 4 dni v týždni (10.5.,11.5.,12.5.,13.5., 17.05.,18.05.,19.05.20.05. a ešte má vybrat 24.05.25.05.,26.05.27.05.a potom po dobu 5 mesiacov 4 dni v mesiaci. Kvoli očkovanie by sme však tento rybomunyl potrebovali posunút liečbu, kvoli očkovanie 14 dni pred ockovaním by nemal brat a 14 dni po očkovaní, aby očkovanie bolo účinné. Chcela by som sa opýtat ci odporučate odstavit už ten tretí týžden nárazového mesiaca, alebo mám odstaviť a oddialiť až nasledújúci mesiac.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vôbec vašej otázke nerozumiem, očkovanie preveďte v súčinnosti s podávaním ribomunylu tak ako je to odporučené. Jediné, čo by ste mali dodržať je necestovať 24 hodín po očkovaní a v prípade tohoto očkovania je možné, že bude mať reakciu na 8my až 11ty deň. Podľa toho sa zariaďte. Podľa mňa môžete očkovanie odložiť po návrate z dovoleny.

Podobné otázky

  • vitamíny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Ďakujem za odpoveď a ešte by som sa rada opýtala, či môžem dieťaťu dávať prípravky na podporu imunyti /ako ste spomínali napr.s prídavkom hlivy ústricovej/ aj vtedy ak, dieťa dobralo pred tromi mesiacmi Rybomunyl? Nemôže mu takáto "prehnaná" podpora imunity skôr ublížiť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie, pretože každý liek pôsobí na inom princípe, preparáty s hlivou, konkrétne imunoglukan sú v podstate potravinové doplnky ale tento konkrétne veľmi dobre skúsaný.

  • zdurena uzlina na slabinach u 2 rocneho dievcatka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer, p. doktorka,
    rada y som sa Vas spytala na jednu otazku. Nasa dcerka mala v juny dva roky. vcera som jej na slabinach nahmatala zdurenu uzlinu velku asi jeden centimeter, na dotyk je makka a na druhej strane ma asi styri hrcky, ktore su mensie asi 3 az 4 mm velike a su tvrde.mala ma znizenu imunitu a berie na to RYBOMUNYL {3 tyzdne}. teraz nebola ani chora. Je velmi ciperna, ziva, stale beha, nie je ani unavena, nema ani teplotu. kojena uz nie od 10/2007. dost nas to vystrasilo, preto sme sa na vas obratili a chceli by sme sa spytat co by to mohlo byt? cim to je sposobene?ked mala 6 mesiacov mala zdurene zlazy na prsickach.neviem ci to s tym nejak suvisi? na krku ani pod pazuchami som jej nic podobne nenahmatala.
    vopred dakujem za odpoved a prajem pekny den Silvia

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Sú to zdurené lymfatické uzliny, môže to byť napríklad aj reakcia na očkovanie do stehienka/ ale to asi teraz nebolo prevedené/ alebo reakcia na infekciu v okolí, stačí odreninka na koži. Sledujte to a pri akýchkoľvek pochybnostiach, zväčšovaní a podobne konzultujte vášho lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: