Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Stolica

    , Autor: Nykaaaa

    Pani doktora a pokiaľ sa biele ,,nitky,, v stolici nehýbu, vyzerajú skôr ako hlien,mam to považovať že je to ok?pripadne vo vzorke stolice by mrle ukázalo?
    Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak vo vzorke priamo mrľa nie je, tak nie. Mrle sa zisťujú vyšetrením zlepu z konečníka. Sledujte stolicu opakovane, ak tam mrle sú, znova ich uvidíte.
    Hlien v stolici môže byť a ak dieťa nemá ťažkosti, netreba to riešiť.

Podobné otázky

  • Stolica na kvasinky a plesne pozitivna na 3+++

    , Autor: 0011

    Dobrý deň pani doktorka..ja by som sa chcela opýtať.. mám 2,6 ročného chlapčeka... a zistili mu plesena mononukleozu a posielaju ma na gastro ..ale ta mononukleoza je infekcna ta som teraz snim izolovana...do koľko by som mala byť izolovana??.. lebo na gastro sa najprv ze objednana a as tak na vyšetrenie... a ešte otazka.. keď s takim malym chlapcom mam ist na gastro tak mu daju tu hadicku do ust alebo do zadočku?.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja neviem na toto odpovedať.
    Ak mal mononukleosu nechápem prečo by mal ísť na gastro, má mať diétu, domáci kľud, prípadne lieky na pečeň ak potrebuje a jeho lekár má sledovať a kontrolovať jeho zdravotný stav.
    Ak má v stolici kvsinky, má dostávať probiotika a kvasinky sa stratia. neviem čo viac treba. Toto vie robiť každý detský lekár.

  • Kiahne/stolica

    , Autor: Saska14

    Dobrý deň, dcera (2r.2m) ma od dnes kiahne.
    Ale má aj zelenu stolicu, nie je to vsak hnacka. Moze to byt kvoli tym kiahniam? Dakujem

  • Stolica ,d-dimer

    , Autor: Nykaaaa

    Dobrý deň Pani Doktorka
    Písala som vám skôr ohľadom 11mes dcérky a napoly bielej stolice.biela stolica sa už 2 mes nezopakovala no tak ako predtým aj teraz máme občas také biele akoby nitky al bodky v stolici/vyšetrenie stolice bolo v poriadku/,je to v poroadku a moze to byt mlieko alebo to nejak riešiť?
    Ešte jedna otázka mali sme robené hemakoaugulacne testy koli hemangiomu no všetko je v poriadku akurát sú stále zvýšené d-dimery/najprv5,potm4 potom0,4 a teraz zase 1,1/hodnota do 0,5/,stále dookola nám berú krv co je u nás veľký problém lebo malo kedy sa to podarí. Treba teda tie odbery opakovať kým nebude hodnota v poriadku? A CO VLASTNE MOZU TIE D-DIMERY ZNAMENAŤ?(žiaden zapál ani nič podobne nemame)
    Veľmi pekne VAM ĎAKUJEM

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ddimery hodnotia stav zrážanlivosti dalo by sa povedať. Možno to kontrolujú kvôli liečbe hemangiomu. Viac sa k tomu neviem vyjadriť.
    Tie biele akoby nitky v stolice treba sledovať, nechať stolicu dlhšie v nočníku, plienke alebo záchode, či sa nehýbu. Takto vyzerajú mrle a ich výskyt u detí je veľmi častý.

  • Časté kakanie

    , Autor: Sofia Kalmár

    Dobrý deň.
    Chcela by som sa opýtať syn bral dvoje ATB za sebou a mali sme horúčky 6dní.
    Po chorobe som si všimla časté kakanie. 3-5x nemáme žiadny problém s jedením alebo pitím. Chodí do škôlky a tam na záchod nechodí. Keď príde domov tak len vtedy. Stolica je niekedy redšia, niekedy úplne normálna a niekedy má aj hlien. Syn má 4roky a 8 Mesiacov čo by nám na to pomohlo?

  • Biela stolica

    , Autor: Nykaaaa

    Dobrý deň,
    Dcérka má 10 mes.
    Včera sme jedli jogurt /prvýkrát cely, predtým mala len trosku/a dnes sme zbadali v plienke klasickú stolicu +bielu stolicu a to dvakrát dnes ,môže to byť z jogurtu alebo ide o niečo vážnejšie?pečeňové testy a sono sme mali robené cca 3mes do zadu
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem prečo ste mali robené pečeňové testy a sono, bežne sa to v tomto veku nerobí. Po spapaní jogurtu môže byť stolica svetlá ale nie biela. Treba sledovať ďalšie stolice a ak budú znova biele, treba vyhľadať lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: