Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mozne tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim, 12.8. Som dobrala poslednu tabletu HAK, s manželom sme sa rozhodli o baby ale až od budúceho mesiaca, kým sa telo da do normálu.. dnes som dľa kalendára mala dostať cyklus, (počas HAK, cyklus presný ako hodinky), zatiaľ však ani len náznak. Počas mesiaca sme najprv mali prerušovaný vstyk, hlavne počas plodných dní (viem kedy boli, keďže som mala počas ovulácie špinenie), po plodných dňoch sme išli plnou parou. Teraz však menštruácia neprichádza, môžem byť tehotná? Myslím si, že najskôr asi nie, keďže ovulácia bola presne na 14DC a pozor sme si nedávali už 16DC čo bolo po ovulácii. Môžu to byť len hormóny z vysadenej Hak?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nedostavenia menštruácie môže byť viacero. Ak ste mali pred užívaním hormonálnej antikoncepcie nepravidelný menštruačný cyklus, po vysadení antikoncepcie sa mohol cyklus opäť znepravidelniť. Treba tiež povedať, že prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia, takže za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si môžete realizovať tehotenský test, prípadne navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Je možné ťehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    priateľ sa mi urobil na brucho, avšak trochu ejakulátu sa dostalo aj na ohanbie, neviem či niečo stieklo aj k pošve.. Hneď som sa išla osprchovať. Je možné, že by smermia takto prežila, dostala sa k vajickovodu a došlo by k počatiu?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nepraktizovali nechránený pohlavný styk, za daných okoloností tehotná nebudete.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň,
    Chcem sa opytat mala som nechránený styk cca 3 dni pred menštruáciou.
    Bola som totiž aj po chrípke cize kašeľ a mierne teploty.
    Je možné aj za takýchto okolnosti možné tehotenstvo?
    Je potrebne vykonať test ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Otazka:

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den Pan doktor,
    Chcela by som sa Vas spytat je mozne ze by som mala priznaky tehotenstva uz 5 dni po pohlavnom styku kedy som mala plodne dni a to ako je z nevolnostou a mam husty vytok z posvy ako ked mam plodne dni tak ci je mozne tehotenstvo?
    menstuaciu som mala 12.4. pohlavny styk som mala z manzelom 25.4 a 26.4. a dalsiu menstuaciu mam dostat 10.5.
    Je teda mozne zeby som mala uz priznaky nevolnosti ako je vytok je ciry a strasne mi byva nevolno mavam pravidelny cyklus alebo sa mam obavat ineho zdravotneho problemu? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že tak skoro po pohlavnom styku sa u Vás prejavujú príznaky tehotenstva, ale po cca dvoch týždňoch sa príznaky môžu začať u niektorých žien prejavovať. Odsledujte si to. Môžete si skúsiť realizovať tehotenský test, najlepšie až po 14 dňoch meškajúcej menštruácie.

  • ???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Prosim vas chcem sa opytat - dnes som bola na gyn. prehliadke + sono vysetreni a minuly tyzden som mala nechraneny styk. je mozne ze by lekar mohol zistit mozne tehotenstvo? dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    myslím si, že na vizualizáciu gravidity by bolo príliš skoro, ak predpokladáte graviditu po vyššie spomínanom styku,
    S pozdravom

  • možné tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať, či je možné tehotenstvo aj v prípade, ak poslednú menštruáciu som mala od 28.3. do 1.4., ďalšiu som mala dostať približne ako každý mesiac 28., ale tento mesiac sa mi to o sedem dní posunulo a dostala som to až dnes 5.5., no a deň predtým sme mali s manželom nechránený styk. Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak ste dostali menštruáciu - hoci meškala, veľmi pravdepodobne o tehotenstvo nepôjde.